Wat kost een huislift

De kosten voor het installeren van een huislift door Ettech bestaat uit twee hoofddelen;

De prijs voor het installeren van een personenlift en de prijs voor de bouwkundige aanpassingen aan de woning om een huislift te kunnen plaatsen.

Bouwkundige prijs

Om een huisLift te kunnen installeren dient een zogenaamde sparing in de tussenvloer gemaakt te worden.
Dit gat moet uit de tussenvloer gezaagd worden. De tussenvloer is vaak gemaakt uit beton, maar het kan ook een houten vloerconstructie zijn.
In beide gevallen geldt dat dit een constructieve aanpassing aan het pand is waar de gemeente goedkeuring voor moet verlenen in de vorm van een vergunning. 

Er moet een constructieve berekening gemaakt zijn door een bouwtechnisch constructeur die aantoont dat de nieuwe situatie constructief even sterk zal zijn mét gat, dan daarvoor in de originele situatie. Tevens dient er op de verdieping een stroomvoorziening (230V) voor de liftmotor aangelegd te worden.

Een lokaal bouwbedrijf of een bouwbedrijf waar wij vaak mee samenwerken kan dit verzorgen. Ons bedrijf levert de maatvoeringtekeningen voor de sparing en de berekening van de belastingen die een lift in het woonhuis overbrengt op de bouwkundige constructie.

De kosten voor de constructeur, de vergunningsaanvraag, de elektricien en bouwkundige werkzaamheden, liggen meestal tussen de € 5.000,– tot € 7.500,– inclusief BTW.
Afhankelijk van de bouwkundige constructie van het pand kan dit afwijken.

Lift-technische kosten

Onze huisliften beginnen vanaf € 17.500,– inclusief BTW en montage.
De totale kosten voor laten inbouwen van een huislift in uw huis zullen meestal niet hoger uitpakken dan circa. € 30.000,– incl. BTW.
Vraag vrijblijvend meer informatie aan via ons offerteformulier.

WMO

Voor onze liften bestaat de mogelijkheid om deze via WMO aan te vragen. Voor meer informatie zie de Wet maatschappelijke ondersteuning